Quantcast
Channel: Blog Sportaddict » Sporturi de iarnă
Viewing all articles
Browse latest Browse all 16

Informații utile despre patinele de gheață

$
0
0

Patinajul este un sport practicat de milioane de oameni din întreaga lume. Deși cei mai mulți patinează pentru relaxare sau distracție, patinajul este și un sport internațional foarte de competitiv. Patinajul este de asemenea și o parte importantă din jocul de hochei pe gheață.

Patinele au aparut înaintea erei creștine în țările scandinave. Primele patine au fost așchii ascuțite din oase de animale și erau montate pe talpa cizmei, tocmai pentru a ușura călătoriile pe gheață. Unele desene și referințe din literatura de specialitate arată prezența patinelor încă din Evul Mediu.

Patinajul este un sport dezvoltat pe lacurile din Scoția iar primul club de patinaj a fost fondat în Edinburgh în 1742.

Revenind în zilele noastre, pe piață există 3 tipuri de patine care diferă atât ca și design cât și ca funcționalitate. Patine pentru patinaj artistic, patine pentru hochei și patine de viteză.

Lama patinelor pentru patinaj artistic are dinți mari, zimțați pe partea din față. Acești dinți sunt utilizați în principal la sărituri sau la rotiri.

Patinele pentru viteză au lamele lungi și înguste. Concursurile oficiale au loc de obicei în aer liber, pe patinoare mari. Patinajul de viteză scurt are loc pe piste scurte, cu curbe foarte strânse. Cei care practică acest sport au nevoie de căști de protecție, mănuși, genunchiere și cotiere.

Lamele patinelor pentru hochei sunt de obicei realizate din oțel de înaltă calitate și sunt curbate. Aluminiu ușor și lamele din oțel inoxidabil sunt, de asemenea, foarte populare în rândul patinelor de hochei.

Însă dacă dorești să achiziționezi o pereche de patine de gheață trebuie să alegi pentru ce anume ai nevoie: patinaj artistic, hochei sau viteză?

Dacă dorești să achiziționezi patine pentru patinaj artistic atunci orientează-te spre cele cu gheata din piele și cu lama din oțel. Patinele de hochei, au gheata realizată, în general, din pânză și sunt construite pe un cadru din fibră de sticla, iar cele pentru profesioniști au un strat de gel în interior.

Evită patinele care au gheata realizată din vinil, acest material nu sprijină glezna și riscați să vă fie frig. Ghetele căptușite cu lână au o utilitate limitată. Acestea pot părea o idee bună la început dar dacă dorești un control mai bun asupra a ceea ce faci atunci lâna nu este o idee bună.

Indiferent de alegerea ta, patinele trebuie să fie cu o mărime mai mare decât porți în general la pantofii sport, de exemplu dacă porți mărimea 42, atunci patinele ar trebui să fie 43. Dacă alegi patinele potrivite, poți evita căzăturile sau incomoditatea și te poți bucura de acest sport pe durata întregii ierni.

 

 

The post Informații utile despre patinele de gheață appeared first on Blog Sportaddict.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 16

Latest Images